Egyedülálló technológia

Rendszerünk legnagyobb előnye, hogy semmiféle veszélyt nem jelent a környezetére (tanúsított), mivel az egységet nem hagyja el UV-C sugárzás, ózontermelés nincs, így ember jelenlétében is folyamatosan használható!

 

Az UV-C SUGÁR hatásos "fegyver" a levegővel terjedő mikroorganizmusokkal szemben!

Berendezéseinkben a levegőfertőtlenítő rendszer technológiai alapját egy zárt ventillációs folyamat adja. Ezáltal az a környezetére semmilyen veszélyt nem jelent.

Az UV LEVEGŐFERTŐTLENÍTŐ RENDSZER készülékei beszívják a szennyezett levegőt, ami először áthalad egy mechanikus szűrőn, majd ezután egy vagy kétszeres tisztító-fertőtlenítő folyamaton esik át. Ezek az UV-C sterilizáció és az ionizáció.
A folyamat végén a berendezések kiömlő nyílásain mikrobiológiailag nagy tisztaságú, higiénikus levegő távozik.

UV LEVEGŐFERTŐTLENÍTÉS!

Az általunk alkalmazott higanygőz lámpa által kibocsájtott UV-C ultraibolya sugárzása természeténél fogva elpusztítja az összes élő mikroorganizmust, ezért berendezéseinkből mikrobiológiailag nagy tisztaságú, higiénikus levegő távozik.
Az UV-C ultraibolya sugárzás 253,7 nm hullámhosszúságú, amit erre a célra fejlesztett speciális higanygőz lámpa biztosít. Tökéletes roncsolást végez minden élő mikroorganizmus DNS-ében, aminek következtében azok azonnal elpusztulnak.

IONIZÁLT HEGYILEVEGŐ!

A pozitív és negatív töltésű részecskékkel rendelkező levegőt nevezzük így. A természetben a hegyilevegő a legerőteljesebben ionizált. Az ionok pozitívan befolyásolják az élőlények egészségét, fejlődését, életfunkcióit. A negatív iongenerátor negatív töltéssel látja el a levegőben található nitrogén és oxigén molekulákat. Ezek így képesek lesznek magukhoz vonzani a levegőben terjedő és a porszemekhez tapadó pollen, penész, vírus, baktérium és egyéb szennyeződéseket, melyek nagyméretű pozitív ionokat képeznek, súlyuknál fogva, a gravitáció hatására, padlószintig húzódnak. Innen már nem emelkednek a légzőzónába, csak össze kell takarítani. Pár nap működés után pozitív hatása, az egészséges közérzeten túl, már a beeső fény tisztaságában is megmutatkozik.

Az UV LEVEGŐFERTŐTLENÍTŐ RENDSZER használatának előnyei :

- megsemmisít minden élő és kórokozó mikroorganizmust, mint vírus, baktérium, penész > MIKROBIOLÓGIAILAG NAGY TISZTASÁGÚ, EGÉSZSÉGES LEVEGŐT BIZTOSÍT!

- megsemmisít minden allergizáló légszennyezést, mint pollen, atkák, penész, kellemetlen szagok, egyéb vegyi anyagok> > ALLERGIZÁLÓ ANYAGOKTÓL MENTES KÖRNYEZETET BIZTOSÍT!

- eltávolítja a levegőből az alakos elemeket, mint por és egyéb alakos szennyeződések, melyek kiülepednek. Használatakor az első napokban láthatóan több por ülepedik ki, így azok könnyen feltakaríthatók! > NYUGODT LÉGZÉST, NYUGODT ALVÁST BIZTOSÍT!

Védje egészségét, javítsa közérzetét, növelje vitalitását!

 

Ultraibolya sugarak

Az ultraibolya elnevezés a 100 - 400nm hullámhosszú, látható fény és röntgensugárzások között elhelyezkedő hullámok hivatalos gyűjtő neve. A láthatatlan ultraibolya sugarakat általában 3 osztályba sorolják:

  • UV-A sugarak (nagy hullámhossz) 315-400 nm.

  • UV-B sugarak (közepes hullámhossz) 280-315 nm.

  • UV-C sugarak (rövid hullámhossz) 100-280 nm.

(1 nm a milliméter 1 milliomod része.)

A leghatékonyabb, nagy intenzitású UV-C sugárzás mesterséges forrása, az alacsony nyomású higanygőz fénycsövek, melyek 250-265 nm hullámhosszú homogén monokróm sugárzást bocsátanak ki. Fertőtlenítésre a ˜254 nm hullámhosszú sugarak a legmegfelelőbbek (a mikroorganizmusok nukleinsava ekkor nyeli el a legtöbb sugárzást). A magas ártalmas baktérium koncentráció csökkentésének fontossága miatt került előtérbe a rövidhullámú UV-C sugárzás alkalmazásának lehetősége. Az UV-C ultraibolya sugárzás a természeténél fogva baktériumölő. A folyamat a baktériumok proteinjeinek lebontásán, a sejtfal roncsolásán keresztül a mikroorganizmus elpusztulásához vezet (DNS és RNS roncsolás). Az egyetlen hátulütője a nyilvánvaló kedvező hatása mellett, hogy közvetlen a szemmel vagy a bőrrel érintkezve a sugárzás kiütést, hámsérüléseket okozhat, ebből kifolyólag normál UV-C sugárzó lámpák nem üzemelhetnek emberi jelenlét mellett.

RENDSZERÜNK LEGNAGYOB ELŐNYE, HOGY SEMMIFÉLE VESZÉLYT NEM JELENT A KÖRNYEZETÉRE(TANUSÍTOTT), MIVEL AZ EGYSÉGET NEM HAGYJA EL UV-C SUGÁRZÁS, ÓZONTERMELÉS NINCS!

Az UV-C sugár szerepe:

      - Biztosítja a levegő mikroorganizmusoktól való megtisztítását (akár 99,999%-ig).

Mikroorganizmusok

A mikroorganizmus a szabad szemmel nem látható élőszervezetek gyűjtőneve. Mikroorganizmusok a különböző baktériumok, vírusok, penészfélék, protozoák és a legalacsonyabb szintű életformák.

Baktérium

A baktériumok mikroszkopikus méretük, alacsony élelem szükségletük és környezeti feltétel igényük miatt a Földön legszélesebb körben elterjedt életforma.

Mindenhol megtalálhatóak: földön, vízben, levegőben.

Felépítésük eltérő, általában pálcika, gömb vagy csavart alakúak.

Penész

A penész heterotróf, így a növekedéshez oxigénben gazdag környezetre van szüksége. Ebből adódóan elsősorban ilyen környezetben fejlődik.

Néhányuk emberi, állati vagy növényi élősködő, melyek az egészségre rendkívül károsak is lehetnek.

Vírus

A vírusok lényegében (sejt)paraziták. A vírusok felelősek több emberre, állatra, növényre, sőt baktériumokra is veszélyes betegségekért.

Allergén

Figyelmet kell fordítani mindarra, amit eszünk, iszunk még a minket körülvevő, belélegzett levegőre is. A por tartalmaz vírusokat, baktériumokat, különböző vegyi anyagokat, valamint poratkákat és poratka ürülékét. Mindezen allergének felelősek léguti problémakért, megbetegedésekért. A tüsszögés, csöpögő orr, vörös könnyező szemek, légzési nehézségek és fejfájás mind az por és pollen allergia tünetei. Az a tény hogy az atkák ürüléke allergénekben igen gazdag, terelte a kutatók figyelmét az atkákról azok végtermékeire, így vált világossá a mikrokörnyezetek erős allergén hatása. Az atkák és maradványaik alig felfedezhető mértékben, ürülékük maradványai azonban bőségesen előfordul a levegőben. Légzés közben ezek a részecskék mélyen a tüdőbe és hörgőcskébe kerülnek. Egyértelmű összefüggés van az allergiás megbetegedések és a levegőben található allergének között. A fertőtlenítő lámpával történő megelőzés alapvető fontosságú.

Ionok

Ahhoz, hogy megértsük, mik is azok az ionok, vessünk egy pillantás a legalapvetőbb összetevőkre. A szilárd, cseppfolyós, légnemű anyagok egyaránt atomok alkotta molekulákból épülnek fel. Minden atom kisebb elektromos töltésű részecskékből áll. Normál körülmények között az atomok semleges töltésűek, mivel az elektronok negatív töltöttségét semlegesíti az atommag pozitív töltése. Megtörténhet azonban, hogy egy atom vagy molekula elektront veszít vagy nyer semleges állapotához képest. Ezen töltéssel rendelkező részecskéket hívjuk ION- oknak. Az elektron, pályáról való leválásához energia hozzáadás szükséges.

Ionizált levegő

A pozitív és negatív töltésű részecskékkel rendelkező levegőt nevezzük így.

A hegyi levegő a legerőteljesebben ionizált, a levegő ionjainak száma elérheti a 4000 ion/cm3 – t. Fontos tudni, hogy 1cm3 levegő 2 millió részecskét tartalmaz, aminek csak igen kis töredéke ion, mégis e kis hányad is jelentős hatással van az állatokra, növényekre és emberekre. Az ionok befolyásolhatják az élőlény egészséget, növekedést, munkabírását.

Hogyan jön létre a negatív ion?

A gyakorlatban negatív ionokat nagy mennyiségben azon egyszerű fizikai törvényszerűség alapján állíthatunk elő, mely szerint addig a pontig növeljük a potenciált, míg a spontán elektron leválás magától bekövetkezik.

Maga az alapelv igen egyszerű, a megvalósítás a valóságban azonban nagyfokú pontosságot kíván. Az erre képes eszköz minden építő alkatrészét huzamosabb ideig, nagy terhelésen, figyelmesen kell tanulmányozni.

 

Mi történik az ionizálóval?

A ionizáló által kibocsátott elektronok negatív töltéssel látják el a levegőben található oxigén és nitrogén molekulákat. Az azonos töltésű molekulák taszítják egymást, míg az ellentétes töltésűeket vonzzák a földről és a felületekről. A fellépő természeti jelenség nagyon egyszerű, de fontos szem előtt tartani, hogy a környezeti tényezők könnyen befolyásolják. A levegőben terjedő baktériumok legtöbbször a por részecskékhez tapadnak nagyméretű pozitív ionokat képezve. Ugyanez történik a gáz molekulákhoz tapadó szaganyagokkal is.

A levegőionizáló szerepe:

  1. Biztosítja a levegő allergizáló anyagoktól való megtisztítását. Jelentősen csökkenti a szagok intenzitását (pl. dohányszag).

  2. Visszaállítja a levegő természetes ion egyensúlyát, a természetessel megegyező negatív ionokkal.

Bemutató videó

video

 

kosár

A kosár üres